תחנון עם אבל המתפלל בבית הכנסת

שאלה:

שלום לרבנים מה החילוק בין חתן לאבל שבאים לביהכנס והציבור נמשך אחר החתן ולא אומרים תחנון ואילו באבל לא כך? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה היא פשוטה: בחתן הסיבה שלא אומרים תחנון היא משום שמחתו, ולכן כולם משתתפים בשמחה, אבל באבל הסיבה שאינו אומר היא משום שמידת הדין מתוחה עליו וזה לא הזמן למסירות נפש, וזה לא שייך בציבור, ולכן רק אם כל המנין בשבילו שייך דין זה.