בורר בחפצים

שאלה:

האם כשמסדרים בשבת את הבית יכול להיות שאלה של בורר, דהיינו אני הולך עם פריטים שונים בכל יד ע"מ לשים אותם במקום, כג' ביד אחת נעליים וביד שניה פריט של כביסה, ולפעמים אף פריט שלישי או רביעי שאני מצליח לסחוב בו זמנית, והולך ושם כל פריט במקומו, האם זה נקרא בורר?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יכול להיות בורר, דין זה מצוי בעיקר במשחקי הילדים המפוזרים לפעמים בעירבוביה על הריצפה, שאסור למיין אותם בשבת. וראה עוד משנה ברורה שיט טז. אבל כמובן לא כל דבר נחשב תערובת, הדוגמא שנתת לא נשמעת כל כך כתערובת.

שנה טובה ומבורכת.