בישול בחג לשבת בסיר בישול איטי

שאלה:

מה ההלכות בנוגע לבישול בסיר בישול איטי (Crocpot) בבוקר השני של ראש השנה לכבוד שבת? האם יש בעיה שהסיר ידלק עם שעון שבת בשישי בבוקר כדי לבשל בו אוכל לשבת בבוקר? (באופן שבכניסת שבת האוכל כבר יהיה מבושל כל צרכו)
תודה וכתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, כמובן בהנחה שעשיתם עירוב תבשילין כדין, לגבי השאלה אם מותר להשאיר את התבשיל בסיר הזה בשבת או שיש בזה חשש הטמנה ראה כאן ובתגובות, ולכן כדאי להוציא את האוכל מהסיר לפני שבת.