בשר חלק

שאלה:

"בכשרות רגילה, מיקלים במיעוך סירכות. אך יש מקרים בהם אין סירכות כלל, ואז אינם ממעכים בסירכות, והבשר הוא חלק למהדרין. ולכן במקום שמזמינים אותו כתבנו שאפשר לסמוך על ספק ספיקא" כתבו את זה בהלכה יומית, אפשר לסמוך על זה אם מזמינים אותי ולא יהיה נעים אם אני לא אוכל?

תשובה:

שלום וברכה

עדיף להשתמט מלאכול אם אפשר, ולהעדיף עוף אם יש. מה שקורה שבכשרות הרגילה, מלבד הנושא של חלק בית יוסף, כל ההשגחה פחות קפדנית, וכיון שיש הרבה קושי ומכשולים בכשרות בשר ועוף, אין לצרוך שלא מכשרות מהודרת.

שנה טובה ומבורכת.