עירוב בישוב שאינו דתי

שאלה:

שלום,
אני גר בישוב שרובו אינו דתי, הישוב מוקף בגדר עם שערים (עד עשר אמות) שנפתחים ונסגרים ולכאורה הוא רשות היחיד. אך מה עלי לעשות עוד ע"מ שיהיה עירוב מושלם ע"מ לטלטל בשבת בתחום הישוב? האם ניתן לעשות בו שיתוף מבואות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם הישוב מוקף גדר, כדי שתהיה רשות אחת ולא כמה רשויות היחיד נפרדות, יש צורך לעשות עירוב חצרות בהקניית מאכל לכולם [פת בשיעור 18 ביצים] ומלבד זאת צריך שתהיה לך רשות עקרונית המגובה במעשה קנין מבעלי הסמכות בישוב, קרי משטרה או כל גורם אחר שרשאי להכנס לבתים של כולם. תפנה לרב איזורי שיסייע לך באירגון של הענין, או לחלופין תפנה לאירגון איילת השחר, אני מניח שתוכל למצוא אותם באתר שלהם.