כהן ננס האם מברך ברכת כהנים

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת מה ההבדל המ"ב פוסק שכהן בעל מום עם דש בעירו יכול לעלות אז מה שונה כהן ננס שלא יכול לעלות {ביה"ל ד"ה ומיהו }עם דש בעירו? 2 במסכת פסחים דף ק עוד ב רשי מפרש ד"ה איקלע לבי ריש גלותא. שהתחילו לאכול מבעוד יום את "התניא נמי הכי" בד"ה אין מביאין את השולחן. שלא התחילו מבעוד יום איך זה מתישב הרי תניא נמי הכי אמור לומר אותו דבר? תודה רבה על הטירחה והסבלנות הרבה

תשובה:

שלום וברכה

הביאור הלכה מנמק דבריו היטב, שבננס החשש אינו משום בעל מום, אלא כדי שלא יבואו לידי מכשול, שיאמרו שקטן עולה לברכת כהנים, חשש זה חמור יותר מחמת המכשול שבדבר.

יש להמשיך לרש"י הבא ד"ה ואם הביא בפירושו הראשון.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יישר כח! לא גרע מקטן שעולה עם גדולים ואפילו בקביעות כדברי הביאור הלכה שם בשם העלות תמיד.
    לעצם השאלה, כה"ח שם מביא בשם הרב בית מנוחה שאפשר לכהן ננס לעלות לדוכן ללא חשש. ולכו"ע אם יש לי זקן הדבר מותר. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות .