תחנון במנחה לאחר ברית מילה

שאלה:

שלום לרבנים אם היה ברית בבוקר האם אב הבן התפלל במנחה האם לדעת אשכנזים אומרים תחנון?2 אם המקום שמתפללים אין בו מנהג בנוסח הכול הולך לפי החזן ויש שם אבי הבן ולפי החזן אומרים תחנון גם אם יש אבי הבן הולכים לפי אבי הבן או החזן? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שבמנחה זה כבר אחרי הברית אומרים תחנון רגיל. כאשר התפילה היא באמצי הסעודה נחלקו בכך הדעות.

מקורות:

למנהג האשכנזים, אם התפילה נערכת במקום שבו נמצא התינוק באמצע הסעודה או לפניה אין אומרים תחנון/צדקתך גם במנחה. אך אם מתפללים בבית אחר אומרים תחנון בכל מקרה, לבד מבעלי הברית עצמם שאין אומרים.

למנהג הספרדים, אין אומרים גם במנחה תחנון/צדקתך כאשר מתפללים בבית הכנסת אבי הבן או הסנדק או המוהל.

שולחן ערוך סי’ קל”א סעיף ד’ וברמ”א שם ובמשנה ברורה שם ס”ק כ”ה ובילקוט יוסף שם הערה כו.