שבע הקפות לאחר הקבורה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
פלא יועץ ערך קבורה כותב לשים סיד בקבר כדי שהבשר יתעכל מהר יותר למנוע קטרוג וכו…ובנוסף מבאר שעושים 7 הקפות ותפילות לתועלת המת…

רציתי לדעת מה הטעם שלא עושים הדברים הללו כלומר מה טעם המניעה הרי זה חסד עם המת…

תשובה:

שלום וברכה

בענין הסיד אינני יודע אבל את ההקפות ודאי עושים [לכל הפחות אלו שנוהגים כמנהג ירושלים], ותוך כדי זורקים גם חתיכות נחושת בשביל אחיזת החיצונים, ולא פותחים את המעגל עד תום ההקפה השביעית. הייתי נוכח לא פעם בעת ההקפות האלו.

שבוע טוב.