לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קדימה לעבור לפני התיבה כשיש כמה אבלים

שאלה:

שאם יש שני אנשים עם חיוב, האחד חיוב על אביו והשני חיוב על סבו (שאין לו בנים אלא רק בנות), זה עם החיוב על אביו קודם לחזן.
הבעיה התעוררה כאשר התפללו שניהם בשטיבלך, וזה שבחיוב על הסבא טען שכיוון שהוא תפס ראשון את העמוד הוא קודם, ואע"פ שבאופן רגיל החיוב על אביו קודם כיון שכאן זה שטיבלך כל אחד שרוצה עולה, וכיוון שזה שטיבלך טען החיוב של הסבא כנגד החיוב של האבא שילך למנין אחר שמתחיל בעוד רבע שעה או חצי שעה.

מה הדין? נשמח לתשובה מהירה כי זה נפ"מ למעשה, וכמה שיותר מהר יותר טוב.

ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אם קבעו לעצם חלוקה בין המנינים, ואותו שאבל על אביו איחר למנין שלו או נאלץ מסיבה מסוימת לבוא למנין אחר, אין לו זכות לדחות את הקבוע בגלל קדימתו באבלות, אבל אם שניהם שוים, וכמו במקרה שלך שאין מישהו קבוע, וכל התופס זוכה, הולכים לפי סדרי הקדימה באבלות.

מקורות:

ראה ציץ אליעזר חי"ט סי' נד, ולהורות נתן ח"ג סי' ח.