מקוה חב"ד לספרדים / מתנה לגוי / כיבוי תנור בשבת בשינוי

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
1) אנחנו ספרדים . האם מותר לאשתי לטבול המקווה לפי שיטת חבד?
2) אנו נמצאים בבניין שרובן גויים האם מותר להביא להם משלוח מנות (לא בפורים) בכדי לחזק קשר טוב איתם?
3) בשבת הבן שלי הדליק את התנור הוא סובב את כפתור המעלות וכן את כפתור של מצב חימום למעלה ולמטה. לצערנו לא היה לנו אפשרות לקרוא לגוף כי אנו לא מבינים את השפה כאן. רציתי לדעת אם עשיתי טוב: כיביתי עם המרפק את הכפתורים מכיוון שיש כאן תרי דרבנן כיבוי ושינוי. ואם לא עשיתי כהוגן מה הייתי צריך לעשות?
תודה!

תשובה:

שלום רב

דעת הגר”ע יוסף זצ”ל שאין כל בעיה לטבול במקווה חב”ד.

אם יש לך תועלת מהמתנה אין בכך חשש של לא תחנם.

לא היה לך לכבות גם לא בשינוי שאף זה אסור מדרבנן, כי אין כל סכנה בפעולת התנור, יש לו טרמוסטט והיה יכול להמשיך לפעול עד סוף השבת בלי כל נזק.

מקורות:

יש שחששו שבמקווה חב”ד שהבור מי גשמים הוא תחת המקווה יש בעיה של “קטפרס”, אולם בס’ טהרת הבית ח”ג עמ’ שטז – שיח האריך מאוד להוכיח מדברי אחרונים רבים שאין כל חשש בענין, באופן כללי לא היתה דעתו נוחה מבניית כאלו מקוואות כיון שזה מייקר את עלות הבנייה ועלולים על ידי כך להמנע מבניית מקוואות אחרים [כאשר מדובר בכספי המועצה הדתית שקצובים ומוגבלים].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בספרו בטהרת הבית במפורש כתב שמקווה חבד אף עדיף ממקווה רגיל, רק שהוסיף שאין צריך לשנות את המקוואות הקיימים וכו כיון שנהגו כבר בהם