תפילת אדם בעל יסורים

שאלה:

בס"ד
שלום רציתי לדעת אם באים לאדם ייסורים הוא יכול להגיד שהייסורים יהיו לעילוי נשמת נפטר וגם לזרז את המשיח בזכות הייסורים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הקב"ה מביא על האדם ישראל זה נעשה "לעילוי נשמתו שלו", לכפר על מעשיו הרעים או כדי לנסותו אם יצליח לעבוד את בוראו מתוך קושי, או כדי לכפר על חטא מדור קודם וכו', אבל ברור שאדם בעל יסורים תפילתו קרובה מאוד לבורא העולם! נאמר בכתוב "קרוב ה' לנשברי לב" ויש עוד הרבה פסוקים ברוח זאת, ולכן כאשר באים על האדם יסורים יוכל להתפלל לקב"ה עבור כל מי מידידיו או בני משפחתו הזקוק לישועה או לעילוי נשמה, והוא קרוב מאוד להענות.

שתדעו תמיד רק טוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    ראוי להביא לשון רש"י קידושין ל"א ב', הריני כפרת משכבו – עלי יבא כל רע הראוי לבא על נפשו, הרי ששייך שיסבול בשביל אחר
    ויש להשיב
    א. שמא דווקא אביו
    ב. שמא אינו אלא ביטוי של כבוד, שהיה רוצה בכך
    ג. שמא דווקא לפני קבלת היסורים, אבל אחרי שבאו – לו באו…