קידושין באינטרנט

שאלה:

שלום רב,

לפני כמה שנים, דיברתי עם חברה בשיחה על צ'אט באינטרנט.
באחת משיחותינו על לימודים שלנו והשונה בין ישראל לחו"ל, כתבתי בצחוק וזה היה ברור, "אם את לומדת בלימודי מאפה, אתחתן איתך". לבסוף, ככל הידוע לי, היא לא הכינה בית-ספר למאפה.

מצדה, לא היה שום דבר, לא היה שום סימן ועקבות של רצינות, והכל היה בצחוק גמור, וגם מצד שלי.

זו היתה שיחה פרטית, רק בינה לביני. ברור שלא היו עדים, כי זה היה רק באינטרנט.

לא נתתי לה שום דבר (כי זה היה רק באינטרנט), ואני לא זוכר שראיתי אותה אחרי השיחה הוירטואלית הזאת.

מצאתי באתר, שאלה שדומה לשאלה הזאת, אבל אני רוצה לצאת מכל ספק.
אין לי עוד קשר עם הבחורה.

היה ברור שאין שום דבר שרמז על קידושין.

האם יש חשש ?
האם יכול להיות קידושין רק באינטרנט ?

אני בלחץ מפני זה.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להיות רגוע. אין אפשרות לקדש אישה בלי לתת לה משהו. (האפשרויות הקיימות לקדש אישה בלי לתת לה משהו פיזי אינן רלוונטיות במקרה שלך). וכמובן שישנם עוד כמה סיבות שאין כאן חשש קידושין כלל.