השאלת רכב לגוי בשבת

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: שכן גר צדק יקבל קרוב משפחה ביולוגי גוים, ורוצה לדעת אם יש בעיה שישתמשו באותו שלו בשבת.

לדעת הב"ח יש איסור בדבר, אולם הרבה פוסקים לא סבירא ליה דין זה ולא הובא במשנה ברורה. מ"מ מה ראוי לעשות בזה?

האם מספיק להשכיר במחיר כל שהוא או למכור או לתת במתנה? או אין לחוש לזה כלל?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

הצדק איתך ששורת הדין אינה כהב"ח, אבל זה הכל במקרה שמשאיל לו בערב שבת, אבל אם בשבת עצמה הוא רוצה להוציא את הרכב מחצרו של היהודי, זה כבר אסור, כמבואר בשו"ע בסי' רמו סעי' ב. דברי הב"ח אמורים בערב שבת.