חמסה – סגולה או ניחוש?

שאלה:

שלום רב

האם יש לחשוש לניחוש לאנשים שמזכירים ומרמזים המספר 5 להשמר מעין הרע?

תודה מראש

כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

זה לא נחשב ניחוש, ניחוש זה שאדם עושה לעצמו סימנים, שאם יקרה דבר פלוני סימן שצריך לעשות כך וכך, זו בעצם סגולה, בבן איש חי [פרשת פינחס שנה ב אות יג] בשם החיד״א. וז״ל מנהג העולם לומר חמשה ולכן תולים עץ מצויר בו צורת כף שיש בו חמש אצבעות וחקוק עליו אות ה׳ עכ״ל. אבל למעשה בני תורה לא משתמשים בדברים כאלו, עובדים את ה' במצוות ובתפילות וזוכים לכל הישועות.