נטילת ידים לאחר נגיעה בשיער

שאלה:

אם האדם רוצה לגעת בשיער הראש שלו אז האם לפי ההלכה הוא צריך לעשות נטילת ידים? אם כן אז איזה סוג של נטילת ידים?
ואם האדם רוצה לגעת בכיפה ואו בכובע שלו ובטעות הוא נוגע בשיער הראש שלו אז האם לפי ההלכה הוא צריך לעשות נטילת ידים? אם כן אז איזה סוג של נטילת ידים?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

רק אם מחכך במקום הזיעה, בשורשי השערות במקום שמכוסה בכיפה או ביום חם צריך נטילה [וללא ברכה] אבל סתם נגיעה או במקום שאין זיעה אינו צריך.
מקורות:
שבט הלוי ח"ח סי' ב.