נטילת ידים בטעימת פת פחות מכזית

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גבי הלכות נטילת ידיים ש"ע סימן קנ"ח א' שכתוב כשיבוא לאכול פת שמברכים עליו המוציא יטול ידיו אפילו וכו', הרי נשאלה שאלה כזו מי שתינוק שלו שמח שמחה גדולה כשנותן ממאכלים שלו להוריו כשמאכילים לו, וכשנתנו לו חלה שנשאר מן השבת שהוא אוהב מאוד ביום א' והוא אוכל ולוקח חתיחה ונותן לאביו או אימו ( מי שצאכיל לו), האם צריך נטילת ידיים אע"פ שאין לו כוונה כלל לקבוע סעודה אלא לתת נחת רוח לתינוק בין שנתיים, או כיון שחלה הוא פת שמברכים עליו המוציא (חלה מלוכה בלי ביצה) צריך נט"י?

נראה שלא, מ"מ רציתי לשמוע חוות דעת שליכם.

תשובה:

שלום וברכה

על טעימת פת פחות מכזית אם יש חיוב נטילת ידים [ללא ברכה] נחלקו הדעות, ראה משנה ברורה בסי' קנח ס"ק י, ורא שם שכתב להחמיר לכתחילה אבל המיקל יש לו על מה לסמוך. ברכת המוציא ודאי חייבים.

יום נעים.