חרם על האב והאח ביום השנה של האם

שאלה:

איך נוהגים כאשר רוב האחים מחרימים את אחד האחים עם האב ביום השנה של האם כל האחים החליטו בסעודה שהאח המוחרם לא יביא שום מזון בסעודה אחרת יזרק

תשובה:

מה שאת מספרת פשוט מזעזע, עוון חמור של חוסר כיבוד אב ובזיון האח, אין דבר שיותר מצער את האם בשמים מדבר כזה, ואין ספק שאין לה שום נחת בשמים מהסעודה האווילית הזו שהם עושים… אם חשובה להם האם ועילוי נשמתה, יעשו שלום עם אביהם ועם האח ויבקשו את סליחתם.

את עצם הויכוח והמריבה במשפחה כדאי לפתור באמצעות רב מקומי שיגשר ויפשר, אבל בכל מקרה אין מה שיצדיק התנהגות כזו.

בשורות טובות.