תקיעת שופר לחולה בראש השנה

שאלה:

בס"ד

שבוע טוב הרב!
אשמח לדעת לגבי אדם שלא יכול להגיע לתקיעות ואני אחרי התפילה הולך לביתו את התשובות לשאלות הבאות:
1) כמה תקיעות צריך לתקוע?
2) מה התוקע צריך לברך ואם בכלל ?
3) האם השומע צריך לעמוד בברכה ובתקיעות?
4) עד מתי אפשר לתקוע?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

יש לתקוע עבורו 30 קולות, ולא די בעשר קולות, ראה כף החיים סי' תקפו ס"ק מ שבפחות מ30 קולות אינו יוצא אפילו מדאורייתא, ואף שבמשנה ברורה שם ס"ק כב נראה שסמך עפ"ד המטה אפשרים שדי בעשר קולות [לענין מודר הנאה] נהגו להחמיר בכך לצורך חולה.

מעיקר הדין התוקע יכול לברך עבור החולה, אבל אם הוא יודע ויכול לברך בעצמו זה עדיף, ראה משנה ברורה סי' תקפה ס"ק ה.

זמן התקיעות כל היום עד השקיעה.

לכתחילה יש לעמוד אבל הכל תלוי במצבו הרפואי, בכל מקרה זה לא מעכב.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. בסד
    כנראה אני אתגעגע בשופר לאישה מבוגרת.
    1) האם היא צריכה לברך ?
    2) האם יש הקפדה הלכתית על 30 תקיעות אלו? כגון סיומת , נשימות לאורך כל תקיעה?
    3) מה יש לשים לב שלא כתבתי?
    תודה רבה!

  2. אם היא מבני אשכנז היא יכולה לברך, אבל אם היא ספרדיה לא תברך כיון שזו מצות עשה שהזמן גרמא.
    יש להשתדל להקפיד כדי שתצא ידי חובה, בפרט אם היא מברכת..
    בהצלחה