פתיחת מייל פיקטיבי-אמירת אמת וגזל?

שאלה:

שאלה בנוגע לאמירת אמת.
האם יש איסור לפתוח מייל עם שם פיקטיבי?
גימייל מבקשת את לכתוב שם נראה לי כשפותחים גימייל.
אחר כך, ייתכן ואנשים יכולים להגיע לשם שלך, ונגיד אתה רוצה לשאול שאלה שתשאר אנונימית, שאחרת זה יכול לפגוע בכבודך, ויש הרבה אתרים שמבקשים מייל ושם וזה.
אז האם מותר לפתוח מייל עם שם ושם משפחה מומצאים ( נגיד שם שיש הרבה אולי שלא יביך מישהו).
הרי המייל של גימייל הוא חינמי , אך, יתכן וגוגל משתמשת במידע לצרכים עסקיים, ואולי אם אני נותנת שם פיקטיבי יש כאן גזל?

ומה אם כבר עשיתי את זה בעבר ופתחתי מייל פיקטיבי על מנת שאוכל לכתוב ולשאול שאלות באינטרנט בלי להרגיש מובכת ושזה פוגע בכבודי וכו', וכבר השתמשתי במייל הזה על מנת לשאול שאלות ולקבל תשובות הלכתיות וכו'.
המייל עצמו הוא כן חינמי, ולא יודעת אם יש חיוב לתת מידע אמיתי כשפותחים אותו.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1