מעמדו של כהן בעל מום

שאלה:

בסד
כהן שחילל עצמו ופצע עצמו באצבע האם פסול רק לברכת כהנים או שגם מותר לגרושה

תשובה:

שלום רב,

זו טעות נפוצה. כהן בעל מום באופן עקרוני הוא כהן לכל דבר הן לעלות לדוכן ובודאי שאסור לו גרושה או גיורת. אלא שבזמן בית המקדש אינו עובד בביהמ"ק. בנוסף נפסק בשו"ע סי' קכח סעי' ל' שכהן שיש לו מום בפניו או בידיו לא ישא כפיו כדי שלא יראו את המום (ובודאי שאדם ש"פצע" את עצמו באצבעו אינו נחשב לבעל מום לצורך זה). ובסעי' לא נפסק שאם המנהג הוא לשים את הטלית באופן שידיו מכוסות, אין בעיה לשאת את כפיו גם באופן זה.