לא תתגודדו בזמנינו

שאלה:

בדין לא תתגודדו..

בערב שבת אני נוהג לעמוד במזמור לדוד הבו לה' .. ובית הכנסת שבו אני מתפלל הציבור לא רגיל לעמוד במזמור זה .. האם יש בכך משום בל תגודדו ..

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך משום לא תתגודדו, כיום בארץ ישראל הכל יודעים שיש מנהגים חלוקים בין העדות השונות, ובכל בית כנסת יש קיבוץ גלויות גדול של אנשים מכל העדות, ולכן אין לחשוש לכך בדברים שאינם משמעותיים ובולטים כל כך. לגבי אמירת תחנון יש שכתבו שמי שנמצא בבית כנסת שכולם לא נופלים אפיים והוא מבני אשכנז, יעשה זאת בצינעה בפינת בית הכנסת ולא במרכזו, אבל במקרה שלך אין חשש בכל מקרה כיון שמצוי שאנשים לפעמים נעמדים ומתיישבים וזה בסדר גמור. ראה עוד הרבה תשובות באתר בענין לא תתגודדו בזמנינו.