עובד בסופרמרקט שמוכר בשר טרף ליהודים

שאלה:

שלום וברכה. האם מותר ליהודי לעבוד בתור מוכר בסופרמרקט במחלקה שמוכרים בשר לא כשר כשהוא יודע שקונים אצלו גם יהודים שאינם שומרים. האם יש בזה בעיה של לפני עיור? מדובר בחו״ל
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש בזה איסור של לפני עיוור [זה הרי לא תרי עברי דנהרא], ומסתבר שזה גם לא בכלל מסייע לדבר עבירה, שכן החנות מתפקדת ותתפקד גם בלעדיו, הקונה אינו זקוק לסיוע שלו, וברגע שרק ילך משם יבוא אדם אחר, ושונה הדבר מכל מסייע לדבר עבירה ששם אמנם הנזיר יכול להשיג יין במקום אחר, אבל לא ממנו, כאן הוא יכול לקנות באותו מקום עצמו על ידי אדם אחר, אף אחד לא ישאיר את המקום פנוי ממוכר. זה מבחינת שורת הדין, מבחינת הרגשת הלב, אם מדובר באדם דתי שיש לו תחושות… אינני יודע כיצד הוא מסוגל לעטוף יפה את בשר הפיגולים ולמסור אותו בידו של היהודי הקונה… יש לחפש מחלקה אחרת שאינה כרוכה באיסורים כאלו.

ערב טוב.