להוציא תלוש פיקטיבי בכדי לקבל יותר דמי לידה

שאלה:

שלום לרבנים,

רציתי לדעת בעל העסק של רעייתי לפני החתונה הבטיח 8 שעות מסודרות ולא עשה זאת ונתן למישהי אחרת ולכן אשתי מרויחה בערך 2500 לבין 2000. אשתי צריכה ללדת האם מותר לעשות תיאום מס {דהינו פלוני עובד ובמקום שפלוני יקבל תכסף זה יועבר לרעיתי כאילו היא עבדה כדי שאישתי בחופשת לידה תקבל יותר מביטוח לאומי? 2. למאן דאמר אין דינא דמלכותא דינא האם מותר להעלים מביטוח לאומי? 3. בכללי אם אין דינא דמלכותא אז למה זה נפקא מינה? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

דעת גדולי הפוסקים שיש 'דינא דמלכותא' ושאסור להעלים מס, כל שכן שאסור לשקר ולקבל כסף שאינו מגיע.

מקורות:

עיין שו"ת ציץ אליעזר חלק טז סי מט ושו"ת יחווה דעת ח"ה סי' סד וכן היה מורה הגרי"ש אלישיב