האם מותר לחמם בשבת ג'חנון עם השקית ניילון שעוטף אותו

שאלה:

לכבוד מרנן ורבנן שלום רב,

קראתי באחת התשובות שלעטוף ג'חנון או ביצים בנייר כסף בכדי לחמם ביום השבת – זה אסור משום טומן!

אם-כך, האם מותר לחמם ג'חנון אפוי (קנוי) בשבת עם בניילון שעוטף כל ג'חנון וג'חנון? או שמא זה יהיה גם כן אסור משום טומן?

והאם מותר יהיה לחמם ג'חנון או ביצים בחמגשית כסף קטנה כאשר עוטפים אותה בנייר כסף בכדי לסגור מלמעלה?

ברוכים תהיו בברכת התורה.
דויד

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא קראת זאת באחת התשובות שלנו אלא במקום אחר…

למעשה הכלל הוא שעטיפה אחת שענינה שמירת המאכל אינה נחשבת הטמנה. אבל אם מוסיף ועוטף בעוד עטיפה כדי שישמור על החום, כאן זו כבר הטמנה שאסורה בשבת, ואגב גם בערב שבת יש להחמיר בזה כיון שאתה משאיר את המאכל על פלטה בשבת, וזה נחשב הטמנה בדבר המוסיף הבל.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ב סעיף עז.