תפילת הדרך למי שנמצא בנופש וכל יום יוצא לטיול

שאלה:

שלום וברכה,
ראיתי במשנה ברורה בסי' ק"י ס"ק כ"ט שכתב שכשאדם לן בדרך יכול לומר תפילת הדרך בבוקר כשמכין עצמו לצאת אפילו כשהוא בתוך העיר.

כאשר יוצאים לחופשה למשך שבוע וישנים במלון מסוים, וכל יום יוצאים משם לטייל במקום אחר (במרחק המצריך תפילת הדרך) וחוזרים בערב לאותו המלון, האם יאמר גם כן תפילת הדרך כל בוקר כשהוא בבוקר במלון, או שהמשנה ברורה עסק רק כשהוא נוסע ליעד מרוחק שכדי להגיע אליו כל פעם ישן במקום אחר, ורק אז מוגדר שהוא בדרך כל הזמן [או שכיון שהוא כל הימים הללו מחוץ לביתו נחשב שהוא בדרך כל הזמן ושייכים כאן דברי המשנה ברורה הנ"ל]?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

דברי המשנה ברורה אמורים רק כאשר היעד מרוחק והלינה בדרך היא חלק מהדרך, אבל כאן כל יום זו דרך חדשה, כאשר המלון עצמו הוא היעד.

מקורות:

לגבי ספינת טיולים שענינה נסיעה התחבטתי בזה לאחרונה, ראה מה שכתבתי כאן.