הפרשת חלה מין על שאינו מינו

שאלה:

האם אפשר להפריש חלה מעיסה של חיטה על עיסה של תערובת 50% חיטה ו 50% שיפון
וכן מעיסה של חיטה על עיסה של תערובת 75% חיטה ו 25% שיפון
והה"נ להיפוך מעיסות הנ"ל על עיסה של חיטה בלבד
הכל מדובר שיש שיעור בכל עיסה בנפרד

תשובה:

שלום וברכה

צירוף לשיעור חלה יכול להעשות רק מבצקים שלא מקפידים עליהם שיתערבו, וכמו כן כאשר יש שני בצקים ששניהם חייבים בחלה, אך הם ממינים שונים לא ניתן להפריש מזה על זה. לכן אין להפריש מחיטה על שיפון וכיוצא בזה. אבל במקרה הנ"ל ששני הבצקים מעורבים מאותם מינים רק שהיחס שונה, יתכן שזה נקרא מין אחד.

מקורות:

ראה טור סי' שכד שאין מפרישים מין על שאינו מינו. וע"ע שו"ע שם סעי' ב.