כשלונות ונפילות קשות בעבודת ה'

שאלה:

שלום. (מופנה לרב ירוחם) בתקופה האחרונה כמה שירדתי בעבודת ה' זה משהוא אחר לעפני כמה שבתות חילול שבת. גויה. שז"ל. עוונות קשים כרגע אני בבית עוד לו החלטתי מה אני שיצאתי מהישיבה ליפני שלוש חודש, עכשיו לאחרונה נהייתה לי תופעה מפחידה ליפני שתי שבתות כבר מרוב יאושי מעבודת ה' ביגלל יסורי הנפש בעוונותי הדלקתי תפלאפון בשבת, ואז נירדמתי, שנירדמתי חלמתי חלום מפחיד פחד מוות של יצורים כאלו שרודפים אחרי ורוצים להזיק לי אי אפשאר לתאר איזה פחד מוות זה, וזה לו היה חלום רגיל זה היה משהוא שאי אפשאר לתאר בחיים לו היה לי כזה דבר מפחיד ישר שקמתי היה לי ברור שזה מסר מה' על החילול שבת לו היה לי בזה ספק. ה' ירחם, בקיצור קיבלתי מכך היתעוררות גדולה לעבודת ה' אבל לו עבר זמן תניכנס לשבוע אין לך שיגרה אתה מתמודד גם אים חרדות ושוב נופל בפגם הידוע פגם הברית, הפגם הזה ה' ישמור נהיה אצלי קשה מאוד ובתדירות ה' ישמור, וזה לו כמו שבתחילת הדרך שמרתי ברית שנתיים רצוף היום אני סובל מיסורים שמביאים אותי תמיד למרה שחורה ואני גם בבית ויש אינטרנט ויש איזה גויה ואני נופל בכך בתדירות, עד שלאחרונה שוב באמת כול הזמן אני רוצה לחזור בתשובה לעשות עים זה משהוא אבל יש לי מניעות קשות ברמות אחרות ה' יציל אותי יסורי המוח והנפש זה המניעה הכי גדולה יותר מכול המניעות אז בשבת האחרונה אחרי שכבר קיבלתי על עצמי ביום שישי תשובה ליפני שבת וכולי.. אז בשבת בלילה היה לי חלום יותר גרוע מפעם קודמת שאני ניכנס למעלית ואני רואה במעלית בנאדם עושה תעברה ואני לוחץ על קומה מסוימת ואז ניכנסים עוד שתי אנשים שניראים אנשים אבל בפנים הם כמו שדים כאלו ואז הם מחכים לזמן הנכון ואני בחלום בפחד מוות זה כמו מה שמספרים המתים קלינים רק מהפחד אתה יכול למות אז שתי אלו אני רואה שבאים לידקור אותי ומאחורה ההוא שעושה עבירה ואז בחלום קיבלתי דקירה של ממש והרגשתי את זה ממש יותר כואב ומפחיד מבמציאות בחיים זה לו קרה לי הרגשתי בחלום שאלו מלאכי חבלה שרוצים להיתנקם בי והאדם שעשה תעבירה בצד זה לרמז לי על מה הדקירה זה היה כאבי תופת שהיא אפשאר לתאר ופחד מוות ובושה, שקמתי כולי מפוחד חרדה גדולה מהעולם הבא על עונותיי וגם מהחלום הרגשתי שה' עשה לי את זה כי היה עליי גזרה ובדקירה הזאת הכאב הקשה הזה הבושה והפחד מוות הזה התבטל מעליי וגם זה היה בידיוק ביום שחזרתי בתשובה. אני שואל מזה הדבר הזה התופעה הזו זה דבר מוכר כתוב בפסוק אני חושב בחלום הדבר בו. הרגשתי' ה' מדבר איתי בחלום לחזור בתשובה. אז אני שואל מה זה. ובנוסף לשאלה אני מוסיף כמה שבשבת היה לי היתחזקות ממה שעברתי העולם עושה את שלו החרדות ממשיכות ואני מרגיש שוב תריפיון ביראת ה' ולאט לאט איך שבה שוב היאוש והעירעורי עברה באים, אני לו יודע מה לעשות מרגיש שמצבי לו טוב. ליפני שבת חשבתי יותר בכיוון של מיקצוע ולהיתחזק אבל אני לו שם אני לו מספיק חזק נגד העולם כרגע היצר הרע החרדןת האלו הורידו אותי למטה נפשית. ואחרי שבת שקרא לי המיקרא הזה אני רואה תעולם יותר במישקפיים האמיתיות שהעולם הזה כולו הבל הבלים והכול זה רק העולם הבא ועבודת ה', בכול מיקרה הבילבולי מוח לו פוסקים לי והעולם הזה שוב מתחיל לדבר, אני חושב כבר זמן ללכת שוב לישיבה לפחות להיות מוגן מיצר העריות אבל אין לי ביטחון אחרי כול הפעמים שהנפש שלי פשוט הורידה אותי לו מכך שקשה לי הלימוד בזה אין לי בעיה החרדות ומניעות המוח. בקיצור מרגיש אבוד כזה תודה לה' הייתי חייב לירשום זאת כי אני שוב במצב של היתחלשות כזו ומרגיש שקיבלתי מספיק מסרים מבורא עולם, ולא רוצה יותר להיתרחק יותר תודה

תשובה:

שלום וברכה

קראת בכאב רב את הקשיים שלך. אתה חייב לדעתי להיות במסגרת תורנית, היציאה מחוץ למסגרת בהכרח מביאה נפילות קשות, העולם היום מאוד חומרי, מאוד ירוד וגורר את האדם לעברי פי פחת. תצטרף שוב למסגרת תורנית וכל יום שזה מגן עליך זה רווח נקי, לא משנה כמה תחזיק, כל יום רווח עצום.

מתפלל להצלחתך.