אכילת דג בחלב

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב היקר
רציתי לשאות מה הטעם לאיסור אכילת דג וחלב לספרדים?
ומדוע יש חילוק בין אשכנזים לספרדים בזה
אשמח לתשובה כבוד הרב היקר

תשובה:

שלום רב.

בני ספרד נוהגים שלא לאכול דגים עם חלב או גבינה משום חשש סכנה, וכפי שדג עם בשר זו סכנה לצרעת. אך בני אשכנז לא מקפידים על כך משום שסברו שחשש זה אינו קיים בחלב אלא בבשר עם דג בלבד.

מקורות:

בב”י יו”ד סי’ פ”ז הביא דין זה, וכן כתב ברבינו בחיי פרשת משפטים שיש סכנה באכילתם יחד. ובאוצר חיים למהר”י צהלון כתב שאכילת דגים עם חלב מולידה חלאים קשים ר”ל. וכן פסק למעשה בשו”ת יחוה דעת ח”ו סימן מ”ח שלבני עדות המזרח יש להמנע מלאכול דגים עם חלב או גבינה. וכתב שם שעם חמאה מותר.

אך בני אשכנז אינם נוהגים בזה כמו שכתב הדרכי משה שם שלא ראה מימיו נזהרים בזה, וכתב שנתערבב בלו לבית יוסף בשר בחלב, וכן כתב הש”ך שם סק”ה שלא נזהרים בזה, וכן כתב הפתחי תשובה שם סק”ט והערוך השולחן י”ו פז,טו.