מה תפקידו של רב הקהילה

שאלה:

כבוד הרב שלום. כשנתגלע סכסוך בין ביתי לבין בעלה, פניתי לרב הקהילה של הבעל, הוא זה שגם ערך את החופה והקידושין. הרב ענה באדישות רבה ולא הסכים להכנס ולהתערב משום שהוא "עייף מנטלית". בהמשך התברר לי, כי אב הבעל תרם לרב הקהילה כסף, כדי לערוך ליל סדר לנזקקי העיר. גם לרב הקהילה שלנו, לא מסר רב הקהילה שלהם מידע מדויק. שאלתי: האם רב שהוא "עייף מנטלית" יכול להמשיך ולשמש את הציבור, האם הוא יכול לעמוד לפני התיבה בימים הנוראים ולהיות שליח ציבור?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט לעניות דעתי הוא ראוי להמשיך ולשרת את הציבור כולל בודאי לעמוד לפני התיבה בימים הנוראים.

רב קהילה אינו חייב לעסוק בכל מקרה פרטני שהוא מסרב מעסוק בו מכל נימוק שהוא. בפרט שאת אומרת שהיא קיבל תרומה מאב הבעל אז אולי הוא מרגיש שמחמת זה אינו יכול להיות אובייקטיבי וכפי שהתורה אומרת השוחד יעוור עיני פקחים. אז במקום להכנס לסיפור הסבוך הזה, תוך כדי שיש לו איזה נגיעה לכיוון מסויים. הוא מעדיף להמנע – כל הכבוד לו!

יתר על כן, מותר לאדם להיות "עייף מנטלית", ואני מאד מעריך את העובדה שהוא מודע לכך ואינו מתחמק מהמציאות, ובמקום לכרוך אותכם עם הבעיה שנתגלע כלומרף לכרוך את הבעיה לתוך אדם עייף, הוא מעדיף שמישהו אחר יטפל בזה, וגם על כך מגיע לו זר של פרחים!

הרבה הצלחה ובעזרת ה' אני מקווה שבגלל שהוא מסרב להכנס לסיפור הזה, יכנס מישהו נמרץ שיכול לפתור את זה על הצד הטוב ביותר.