מה זה עין הרע?

שאלה:

שלום לרבנים ראיתי שרע"א פוסק שמצטער יכול להיתקלח בשבת כל גופו רציתי לדעת מה הגדרה של מצטער? 2 האןם עין הרע זה גם צרות עין אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לתת בזה הגדרה ברורה, אבל יש להזהר מלהקל יתר על המידה…

עין הרע זה אפילו בלי צרות עין, התפעלות מיוחדת עלולה להזיק. אבל מקובלנו מרבותינו שכל ההולך בתמימות ואינו חושש יותר מידי יזכה בעז"ה לחיים טובים, הפחד המוגזם מעין הרע מזיק ואינו בריא.