דחיית חנוכת הבית

שלום רב
ההיתי רוצה לדעת עם אפשר לדחות חנוכת בית?אמא שלי בלי נדר צריכה לחזור מחו”ל עוד 20 יום וחשוב לי שהיא תיהיה בחנוכת בית
לפני חודש נכנסנו לדירה שקנינו
שמנו מזוזות בבית פרט לחדר אחד

תשובה:

שלום רב,

יש נוהגים לערוך חנוכת הבית מיד באותו יום של הכניסה לבית. אבל ניתן גם לדחות את זה כדי לכבד בו את אמך שרוצה להגיע לחנוכת הבית. אבל בשום אופן אל תשאירי אפילו לא יום אחד חדר אחד בלי מזוזה!! זו חובה לשים מזוזות מיד ללא כל קשר לחנוכת הבית.