בל תשחית – בזבוז מים

שאלה:

שלום וברכה,
אני גר בחוץ לארץ ואני משלם עבור המים לפי מספר נפשות בבית, כך שלא משנה כמה מים אני משתמש התשלום הוא קבוע.
האם אני יכול להשאיר מים פתוחים וישפכו כמויות גדולות או יש בזה גזל מהמדינה או בעיית בל תשחיתו?
אם התקלקל ברז עד כמה אני חייב להשתדל לתקנו מאחר ואם היה מונה הייתי ממהר לתקן כמה שיותר מהר.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בגמרא יבמות יא ב נאמר "לא ישפוך אדם מי בורו ואחרים צריכים לו", כך שאין נושא רק בכסף, אלא זה בל תשחית, המים ראויים לשימוש. אבל במקומות שצריכים להשאיר מעט פתוח בחורף כדי שהצינור לא אקפא זה כמובן מותר כיון שזה נעשה לצורך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי שאין איסור בל תשחית במים ולומדים מהפסוק "על הארץ תשפכנו כמים"
    ומה שאמרו "לא ישפוך אדם מי בורו" הרי אמרו מיד אחר כך "ואחרים צריכים לו" ומשמע להדיא שאם יש שפע ולא חסר אין חשש ואם כן זה לא מדין בל תשחית אלא מדרך המוסר שכיום שיש מישהו שצריך את זה אז תן לו שיהנה.