ניתוח לא דחוף בשבת על ידי גויים

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב
המקדיש מזמנו היקר לעם סגולה

יהודי המאושפז בבית חולים של גויים וביום השבת רוצה הרופא לנתחו וזה לא ניתוח חירום אם כי זה ניתוח חשוב מאד האם היהודי צריך להתנגד ויכול להיות לזה השלכות כגון שיצטרך להמתין זמן רב לניתוח נוסף וכדו או שיכול להסכים כיוון שהניתוח נעשה על ידי גויים

תשובה:

שלום וברכה

למעשה זה תלוי מאוד בסוג הניתוח ובמצבו הרפואי של האיש. אם הוא מוגדר חולה, אף שאין בו סכנה, מותר לרפאותו על ידי אמירה לגוי בשבת. אבל אם אינו בגדר חולה, התיפקוד שלו רגיל וכו' אלא שיש לו פוליפ וכדומה במעיים שרצוי להסיר או כל דבר אחר בסגנון זה, הרי שהדבר אסור משום דין אמירה לנכרי בשבת. אולי תפרט יותר במה מדובר.

שבת שלום ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לכבוד הרב
    כוונתי היתה לשאול שרוב הניתוחים למעשה הם לא דחופים אבל האדם נחשב לחולה ורציתי לדעת באם התפנה תור בשבת לניתוח האם החולה צריך להסכים או לא, אדם שלא נחשב לחולה לא מאושפז בבית חולים ואז השאלה לא רלוונטית