מקפיד על מהדרין – אם יכול לתת מאכל בכשרות רגילה למי שאינו מקפיד

שאלה:

שלום לרבנים החשובים,
אם יש ברשותי משקה או מאכל בהשגחת רבנות בלבד, שאני נוהג לא לאכול, האם אפשר להעביר את זה ליהודי שלא מקפיד על כשרות מהדרין או לחילוני, שכנראה גם לא יברך?
יישר כוחכם.
גיא

תשובה:

שלום רב,

העובדה שהינך מקפיד על כשרות מהדרין אינה עושה את המאכל שיש בה כשרות רגילה למאכל אסור. לכן, ברור שאין כאן איסור לפני עיוור אם אתה נותן את זה במתנה למי שאינו מקפיד על כשרות מהדרין.

לגבי נתינת דברי מאכל למי שאינו מברך, ראה כאן.