תפרים בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
שאלה יש לי (ברוך השם שהיא לא למעשה ויעזור השי"ת ושאף פעם לא תיהיה למעשה) ילד שפתח את ראשו בשבת נוהגים העולם להתקשר להצלה, האם אכן מותר לחלל את השבת עבור זה
ועוד רציתי לדעת האם מותר לעשות תפרים או הדבקות וכדו' על ידי נכרי בשבת או ראוי להמתין לאחר השבת

תשובה:

שלום וברכה

ילד שפותח את הראש באופן המריך תפרים זו עלולה להיות סכנה של זיהום או איבוד דם ומחללים על כך שבת, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לב סעי' יא מהדו' הישנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1