ביקור כהן בקברי צדיקים בפולין / אושוויץ

שאלה:

אני כהן ורוצה לנסוע לפולין לקברי צדיקים וגם לאושוויץ האם מותר לי ללכת לבתי חיים בפולין ולאושוויץ (אם יש איזה שהוא מדריך לכהנים בפולין איפה מותר ואיפה אסור אשמח אם תשלחו לי)

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר מדריך לכהנים בקברי צדיקים בפולין. באופן כללי יש מאמר נפלא על טומאת כהנים בקברי צדיקים ראה כאן. אם כי המסקנה היא שאסור עיי"ש.

לגבי אושוויץ אין בעיה לכהנים לבקר שם, ישנה רק מגבלה אחת ראה כאן.

נסיעה טובה!