כיצד מקנים בית במתנה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול אתכם אם בעל הבית רושם בדף בפני עדים או בפני בית דין את הנוסח הבא:"שם בעל הבית הנוכחי: מספר תעודת זהות של בעל הבית הנוכחי שם בעל הבית החדש': מספר תעודת זהות של בעל הבית החדש: כתובת הבית: תאריך העברת בעלות על הבית:
הריני מצהיר בפני העדים פלוני ואלמוני(או בפני בית הדין אשר נמצא במקום פלוני)שאני נותן במתנה את הבית אשר נמצא בכתובת הנ"ל לבעל הבית החדש"
האם זה יתפוס והבית יהיה שייך לבעל הבית החדש?

תודה ושבוע טוב

תשובה:

שלום רב,

כן "שדי נתונה לך , שדי מכורה לך" אלו לשונות של שטר מתנה לכן אם הוא מחתים עדים על השטר ומוסר לו את השטר הבית נקנה לקונה (ראה גיטין מ,ב וקידושין כו,א). אולם יש לדעת שיש בזה הסתייגות ולגבי מכירה רק כאשר נותנים גם כסף המכירה תחול בהתאם למבואר בסוגיה בקידושין שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרי בטאבו זה לא עובד כך? וברור שיש חטאבו כח רב כפנ שהגרישא היה מתייחס לרישום בטאבו.. אולי לשילוח הקן זה יועיל…
    לא כך?

  2. אם אדם מכר דירה והמוכר לא רושם את הדירה על שם הקונה בטאבו יש לדון האם חל הקניין. אבל אם שני הצדדים מסכימים לקנות ברישום הדירה מבלי להעביר בטאבו, ודאי שחל קניין ואין חולק על כך.

  3. נכון צריך שהוא יזכה לפני ששכן יזכה לו.
    לא הבנתי מודע צריך להפקיר את הבית בשביל שילוח הקן. מספיק שיכוון שהבית שלו לא יזכה לו בביצים, ואין חצרו של אדם קונה לו בעל כורחו. וכן ראיתי בשו"ת של הגר"ח קנייבסקי שסובר שמספיק שאינו תכוון לזכות.
    בהצלחה.