עליה לקבר לשם ניקוי המצבה

שאלה:

אני רוצה לעלות פעם במספר חודשים לנקות את הקבר של סבא וסבתא שלי ז"ל. מצד שני בעלי אומר שעדיף כמה שפחות להיכנס לבית קברות. מה עליי לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

אולי האבק המצטבר מדי כמה חודשים היה גורם לביזיון המת הייתי מבין אותך. אבל לעניות דעתי אין כאן כל ביזיון. את המצבה המצוחצחת הסבא והסבתא לא רואים. הדבר היחיד שמעניין אותם היום הוא לראות את צאצאים הולכים בדרך התורה והמצוות, ועושים עוד מצוות לעילוי נשמתם.