מה צריך לברר לפני הזמנת משלוח בשר ודג ממסעדה

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב, תודה רבה על כל התשובות המועילות!
אני רוצה להזמין בשר ודג הביתה ממסעדה.
לא בטוח מה צריך לברר לפני משלוח, נראה לי שאני צריך לברר שהם משתמשים בבשר ודג מכשרות שאני נוהג לאכול, והאם יש להם משגיח כשרות במקום.
אך לא בטוח שאני מבין בהשגחות של מסעדות, איזה משגיח אני צריך לברר שיהיה שם כדי שאוכל להזמין, אולי מטעם בד"ץ שאני נוהג לאכול?
יש עוד משהו שאני צריך לברר לפני הזמנה?

דרך אגב, השבח לה', אפשר להגיד נראה לי, שרוב הבעיה עם הנשימה שהיתה לי או כל הבעיה התרפאה השבח לה' (כמה קל לנשום עכשיו, גם יותר רגוע לא רק בגלל זה לדעתי, אך גם ב"ה).

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום ומבורך

תשובה:

שלום וברכה

יש להקפיד שהמסעדה עצמה מפוקחת על ידי גורם כשרות שאתה סומך עליו, לא מספיק שהבשר הוא מכשרות מסוימת כי יש הרבה נקודות שצריך להשגיח עליהן במסעדה עצמה. כשרות תבלינים בשר בחלב בישול נכרי ועוד ועוד.

בהצלחה רבה