כיצד להגיע להסכם גירושין ללא בית הדין

שאלה:

אנו מעונינים לעשות הסכם גירושין (ממונות וילדים) שלא בבה"ד אך ע"כ עלי לדעת מה הנורמה במשמורת ילדים ובכסף (דירה , חובות מי ישלם , מזונות הילדים מה הנורמה באברך, מהו סכום הכתובה הבסיסית) וכו ע"מ להגיע לפשרה

תשובה:

שלום רב,

מזונות ילדים בדרך כלל מתחיל מ1250 ש"ח בערך, ועל זה מוסיפים קצת מדור, חינוך ובריאות (אבל הכל גם תלוי במספר הילדים וביכולת של הבעל לעמוד בכך). כתובה בסיסית (אשכזנים) המינימום זה בערך 8-10 אלף ש"ח. לגבי המשמורת בדרך כלל כמובן זה אצל האישה בפרט אם הם קטנים ואין סיבה מיוחדת להוציא ממנה. והסדרי ראיה יש בערך פעם פעמיים בשבוע לכמה שעות, וכל שבת שניה.

בהצלחה