חיוב נשים בברכות השחר

שאלה:

אשה שנדרה לברך כל בוקר ברכות השחר. ולא עומדת בזה . ורוצה התרת נדרים . האם ניתן לעשות לה התרה ?

תשובה:

שלום וברכה

נשים חייבות בברכות השחר, כך שאין כל סיבה לפטור אותה מכך. תמהני אגב על המינוח "לא עומדת בזה" כשמדובר באמירת כמה ברכות, דבר שלוקח 3 דק' לכל היותר… אני משוכנע שהיא מעיינת לפעמים בעיתון, שותה קפה ועוד דברים שלוקחים זמן רב הרבה יותר.ץ.

מקורות:

משנה ברורה סי' ע ס"ק ב, וע"ע ביאור הלכה סי' נב ד"ה כל ומשנה ברורה שם ס"ק י, ובסי' עא ס"ק ד שזמן הברכות כל היום ולכן לא הזמן גרמן,וע"ע משנה ברורה סי' מו ס"ק א שכיון שנתקנו על ההנאה מהעולם גם נשים חייבות, כי אסור ליהנות מהעולם הזה ללא ברכה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. היא לא עומדת בזה כי היא לא גדלה בבית דתי… ולא חינכו אותה לשמור תורה ומצוות. ובכלל זה להתפלל ולברך לבורא עולם. תודה על התשובה. ישר כוח.