אופן הטלת הציצית בבגד / פתיל ציצית שנקרע

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי בבקשה לישאול למה חב"ד נהגו לעשות 2 חורים בטלית קטן וטלית גדול? שאלה 2 למה הרב השיב למישהו תשובה שחשוב עם חוטי ציצית שנפסלו טוב להשים אותם סימניה בתוך הספר למה זה מועיל?

תשובה:

שלום וברכה

עשיית שני הנקבים כך יוצאים כל החוטים מצד אחד היא שיטת בעל העיטור, והובא בבית יוסף בסי' יא, וכדי שלא יראו כשמונה חוטים, ויש לכך גם טעמים על פי סוד. למעשה פשט מנהג זה רק בקהילות החסידים, אבל בני אשכנז וספרד נוהגים לעשות חור אחד.

ההמלצה לעשות סימניה הובאה במשנה ברורה סי' כא ס"ק ח בשם מהרי"ל, כדי שימשיך לשמש למצוה, אבל אין חיוב, העיקר לא להשתמש ולהשליך בבזיון, והמחמיר לגנוז תבוא עליו הברכה.