מה נחשב נדר?

שאלה:

האם אמירה כגון: "אבוא לבקר אותך בשבוע הבא" חל עליה הלכות נדרים?

תשובה:

שלום וברכה

משפטים סתמיים שבשפה הרגילה בפי הבריות לא מתפרשים כהתחייבות של ממש, ולא מדובר בענין של מצוה, לא נחשבים לנדר.

הכלל בנדרים: "הלך אחר לשון בני אדם".

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    אם אני אומר לאדם שאעשה בשבילו משהו, יש עליי נדר לעשות את זה?
    והאם מועיל אם אחר כך אומר לו שאני לא הולך לעשות את זה

  2. מחילה מכבוד הרב שאני מאריך בשאלות בנושא הזה.
    תודה רבה שהרב עונה לי.
    אשמח לשאול:
    האם מותר להפסיק ספר באמצע ? (ספר קודש כמובן)
    או שאחרי שלמדתי ממנו 3 פעמים במטרה לגמור אותו זה כבר בתורת נדר.
    והאם מותר להפסיק ללכת לשיעור תורה שהייתי רגיל ללכת אליו בשבת בצהריים.