האם מותר לומר לאבא להפסיק את הרגלי השתיה שלו?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אחד סיפר שאביו עתה יש לו קצת בעיה עם שתיה אלכוהולית, לא ממש שלא עושה כלום ורק שותה אלא הוא "אלכוהולי פעולי" אם אפשר לומר דבר כזה דהיינו שותה מעל מעל הנורמלי בקביעות יומי, אולם עושה הדברים יום יום כרגיל אלא שכשפנוי סדר יומו בוא נגיד לא בסדר.

וזה רוצה לדעת כיצד להגיד לו שהוא דחוף לטיפול רפואי ע"י פסיכולוגי או פסיכיאטרי, ושהתנהגות כזו גורם צער למשפחה ושבחסדי ה' הוא ברי אולם אין לסמוך על זה כדי להתנהג כזה כלל וסיכום גדול שביעות קשות יכולות לבוא לאדם מבוגר ששותה הרבה

החשד ופחד הוא כיצד לומר בדרך כבוד שצריך להפסיק?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה היכן הבעיה, אם האבא היה מעשן, מדוע שהבן לא יעיר לו מדי פעם באופן המכובד ביותר "אבא אנו זקוקים לך לאורך שנים אתה לא חושש מעישון מוגבר?" כנ"ל גם לגבי שתיה אלכהלית.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כבר היה לעולמים.
    מדרש תנחומא.
    א"ר אחא: מעשה באחד שהיה מוכר כל כלי ביתו ושותה בהן יין; קורות ביתו – ושותה בהם יין. והיו בניו מלינים ואומרים: אין אבינו הזקן יוצא מן העולם ואינו מניח לנו לאחר מיתתו כלום. מה נעשה לו? בואו ונשקנו ונשכרנו ונטעינו ונוציאו, ונאמר שהוא מת, ונשכיבו בתוך משכבו. עשו כן. נטלוהו והשקוהו ושכרוהו והוציאוהו ונתנוהו בבית עולם אחד. עברו קצת חַמָּרִים ליכנס באותה עיר. שמעו שאנגריא במדינה. אמרו: בואו ונפרק זיקים אלה במשכב זה ונברח. עשו כן. פרקו מטענם בתוך בית עולם והלכו לראות מה קול במדינה. והיה אותו איש שם, ראו אותו, סברו הוא מת. משנעור משנתו ראה זק נתון למעלה מראשו. התירו ונתנו בפיו והתחיל שותה. כיון שרווה, התחיל מזמר. לאחר שלושה ימים אמרו הבנים: אין אנו הולכים ורואים אותו אבינו מהו עושה, אם חי או מת? באו, מצאוהו, והרי זק נתון בפיו והוא יושב ושותה. אמרו לו: אף כאן, בין המתים, לא הניחך בוראך, ובין החיים הוא מניחך?! הואיל ומן השמים נתנו לך, אין אנו יודעים מה נעשה לך. בואו נכניסנו ונתקננו ונעשה לו קָטַסְטָסִיס. עשו לו תקנה: כל אחד ואחד משקה אותו יומו

    ויקרא רבה פרשה יב