ייחוד עם גיסה – פתח פתוח לרשות הרבים

שאלה:

אם אחות של אשתי בחורה בת 15 נמצאת אצלי בבית בשעות היום , דירתי נמצאת בקומה אחרונה כך שמי שאמור להגיע ליד הבית זה רק מישהו שמגיע אלינו הביתה , האם מותר לי להיות בבית איתה לבד כשהדלת פתוחה או שזה ייחוד ???

תשובה:

שלום רב

באופן כללי, אם נמצאים רק באותו החדר שנראה בחוץ, אין איסור ייחוד, ובלבד שמדובר באשה שאין ליבו גס בה – כלומר אין להם קירבה מיוחדת שהוא עשוי לעשות לה טובות וכדומה מתוך ידידות. במקרה שליבו גס בה ראה במקורות. כמובן הכל מדובר בשעה שיש עוברים ושבים.

מקורות:

באחרונים נחלקו אם ההיתר שלפתח פתוח לרשות הרבים קיים במי שליבו גס בה – כלומר שהוא רגיל לשוחח איתה וכו’, ראה כאן בהרחבה, ואף שהמיקל יש לו על מי לסמוך,  לכתחילה יש להמנע מלהכנס לשאלה הזו בלא צורך הכרחי.