דיני חלאקה לילד בן 3

שאלה:

בני נולד בתאריך ח' באב ופסקו לנו שלא עושים תספורת לילד בן 3 באותו יום אלא מחכים ליום אחרי לעשות חלאקה לילד.
ידוע המנהג שילד צריך שמירה באותו יום שנהיה בן 3 ואסור לו לראות דברים טמאים באותו יום , במצב שלנו שדוחים החלאקה באישזה יום נוהגים המנהג של שמירה?

תשובה:

שלום רב

אמת שלא עושים חלאקה לילד בשבוע שחל בו תשעה באב, ויש להמתין ליום י' באב אחרי חצות היום. השמירה הזו יותר קשורה למיטב ידיעתי עם יום הכנסתו לתלמוד תורה, ולאו דוקא לגיל שלוש באופן מדוייק.

רוב נחת ושמחות.