עגילים וטבעת לגבר

שאלה:

שלום
למדתי בהלכות שבת לגבי המחלוקת האם אפשר לצאת בטבעת עם חותמת בשבת
מאיפה לומדים שאסור לגבר להשתמש בטבעת, וכמו כן יצא לנו שאלה אחרת מה המקור של האיסור של העגלים,
החברתא שלי מתעסק בקירוב וכך שאלו אותו ולא ידע תשובה ברורה
בברכה

תשובה:

שלום רב

תכשיטים לגבר אסורים משום "לאילבש גבר שמלת אשה", איסור זה אמור רק לגבי תכשיטים המיועדים בדרך כלל לנשים, חותמות כמו בימי קדם שהיו על טבעת גברית ומיועדות לגברים, אינן בכלל איסור זה.

ערב טוב.