הפטרות בבין המצרים / השלכת פסולת לאשפה בשבת

שאלה:

שלום
למה קראנו בשבת את הפטרה של מטות ולא של פנחס?
אם אני מסיים ארטיק ושמתי את המקל על השולחן או מסיים שקית של במבה זה נהפך להיות מוקצה? ואיך אני יכול לטלטל את זה לפח?

תשובה:

שלום וברכה

בימי בין המצרים קוראים בהפטרות הנקראות ג' דפורענותא, כלומר הפטרות המנבאות את החורבן, לכן כאשר פרשת פנחס היא אחרי י"ז בתמוז כך עושים.

הכלל בליכלוך, שכאשר הוא מפריע מחמת חוסר הנקיון מותר להשליכו לפח כדין גרף של רעי. כמובן מומלץ יותר מיד להשליך בלי להניח על השולחן, ואז לא צריך להגיע להיתר הנ"ל כיון שזה בא לידך בהיתר.

יום נעים.