נאמנות שוחט שמסרב לדין תורה

שאלה:

שלום וברכה,
האם שוחט שאומר שלא ישלם נזק ליהודי ואפילו אם בית דין יטיל עליו לשלם, אפשר לסמוך על השחיטה שלו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שלא מדובר באדם שמסרב לבוא לדין תורה, אלא שמתוך כעסו ומחמת היותו בטוח בצדקתו, הוא זורק משפטים החלטיים וכעסניים, שלא עומד מאחוריהם שום דבר… אם תתבע אותו לדין תורה ויסרב לבוא ויוציאו עליו כתב סירוב, או יפסקו עליו שהוא חייב לשלם והוא יבזה את הדין תורה ולא ישלם, נתחיל לדון, אבל סתם בגלל משפט כזה או אחר, זה חסר משמעות ואין כל פסול בשחיטתו.

האמת והשלום אהבו ובעזרת ה' הכל יהיה לטובה ולברכה.