מי קובע את נוסח המצבה של האישה – הבעל או הוריה?

שאלה:

זכות בעל בהנחת מצבה וכיתוב על קבר אישתו
כבעל האם לי זכות לקבוע את ההמצבה על קבר אשתי או להוריה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני מן הסתם כדאי לעשות זאת על דעת כולם ולתת כבוד לכולם, למען נשמת הרעיה הנפטרת. כלומר, אין ספק שמצידה של הנפטרת לא חשוב מה כותבים על המצבה העיקר שזה לא יגרום למחלוקת ומריבות. מריבה אחת שנמענת לעילוי נשמתה שווה הרבה יותר לעילוי נשמתה.

לעצם השאלה מן הסתם הבעל יכול לקבוע בענין זה יותר. שהרי הוא זה שמחוייב בקבורת אשתו ובכל הדברים הנלווים לקבורה.